Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. Myslivecký tábor na Pavlátově louce 2021

15. 8. 2022

Ve dnech 11.-18.07.2021 jsme opět uskutečnili v pořadí již pátý ročník Mysliveckého tábora na Pavlátově louce u Nového Města nad Metují. Krásné letní počasí nás provázelo po celý týden.

Tábora se zúčastnilo 65 dětí, které byly rozděleny do 8 oddílů. Každý oddíl si vyrobil vlastní vlajku a děti si samy zvolily název svého oddílu. Tak jsme tam měli Káňata, Šelmy, Divočáky, Lišáky, Paroháče, Polňáky, Čtyřlístky a Barváře. O děti se staralo celkem 15 vedoucích včetně zdravotnice.

Děti měly nabitý program od budíčku až po večerku. Zaměření tábora bylo opět na přírodu, myslivost a sportovní aktivity. Táborem děti provázela celotáborová hra pod názvem „Po stopách Madly a Ťapa“, inspirovaná večerníčky Václava Chaloupka. Děti sbíraly body při různých hrách a soutěžích. Byla tu jejich oblíbená vybíjená, kolíkovaná, ponožková, střelba ze vzduchovky na různé terče, střelba z luku a další. Největší oblibu si získala hra na naháňku, zorganizovaná podle skutečnosti, jen role zde zastávaly děti. Po jejím ukončení byla ukázka výřadu a večer při táboráku byl vyhlášen král honu a zasedl myslivecký soud. Děti tak měly možnost se seznámit s mysliveckými zvyky a tradicemi.

Tábor navštívila i řada hostů. Přijel mezi nás šéfredaktor časopisu Myslivost Ing. Jiří Kasina, který provedl s dětmi besedu o vzniku a tvorbě časopisu a o probíhající soutěži Malý adept myslivosti.

Přijeli hasiči z Nového Města nad Metují se svojí technikou a besedou o jejich činnosti, přijel sokolník Petr Culek, kynologové OMS Náchod pod vedením Jana Boučka, kynolog ředitelství policie Hradec Králové pan Šimek se svými psy na vyhledávání výbušnin a pomoc při vyhledávání vzniku požáru, navštívili nás zástupci LČR se svým programem a nelze opomenout ani ornitologa Petra Obluka, který dětem předvedl kroužkování zpěvného ptactva.

Dětem nechyběla ani stezka odvahy a večerní stopovaná. V teplém počasí přišly vhod i vodohrátky, kde jsme využili protékající Libchyňský potok a které přinesly nejen osvěžení ale i zábavu.

Závěr tábora pak proběhl slavnostním vyhlášením výsledků celotáborové hry a předáním odměn za účasti zástupců OMS Náchod, jeho předsedy Petra Urbana a jednatelky Jany Jirmanové.

Zahájení i ukončení tábora nám odtroubil Václav Lokvenc, což dalo táboru myslivecký punc a za což mu moc děkujeme. Poděkování patří rovněž všem vedoucím a organizátorům tábora včetně sponzorů, bez kterých by se tábor nemohl uskutečnit. Jsme moc rádi a je to pro nás velkou odměnou, že se tábor dětem líbí a mají i přírodu a myslivost zájem a rády se k nám každý rok vracejí.

Jitka Vaňková Přibylová, předseda KPK OMS Náchod

 

Náhledy fotografií ze složky Myslivecký tábor 2021